Pizza! Wie lust het niet. Zo'n heerlijk, dik belegde, met veel kaas getopte ... koolhydratenbom. Want dat is het, zo'n Italiaanse pizza. Zo niet dit makkelijk te maken alternatief: de keto panpizza.
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een kom en mix met een mixer op de hoogste stand (is zo gebeurd).
Verhit de kokosolie in een niet al te grote koekenpan en giet de pizzabodem-mix erin. Bak de pizzabodem net als een omelet aan beide zijden in 6-8 minuten goudbruin. Je pizzabodem is nu klaar om naar wens te beleggen.
Pizza beleggen en afbakken
Tips
Pizza beleggen en afbakken: leg je pizzabodem op een ovenrooster (bakpapier eronder) en beleg ze naar wens (op de foto is de pizza belegd met ricotta, rode ui, gorgonzola, verse vijgen en wat balsamico crème). Doe de belegde pizza 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven zodat het beleg ook lekker meebakt. Alternatief: beleg je panpizza in de pan en laat nog 10 minuten op laag vuur met het deksel erop goed doorwarmen.
Parmezaan (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.