Een kleurige frittata met spiraalgroente en sardines is een heerlijke lunch. Eet je geen vis? Je kunt de sardines ook vervangen voor je favoriete kaassoort, bijvoorbeeld halloumi of geitenkaas.
300grgemengde wortelgroenteik nam biet, wortel en wortelpeterselie
2elpompoenpitten
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Als je dat nog niet gedaan hebt, gebruik je spiraalsnijder om de groente in spiraalvorm te snijden (of snijd ze alternatief met de hand in hele dunne reepjes, als je daar het geduld voor hebt).
Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige koekenpan. Roerbak de spiraalgroente zo'n 20 minuten tot ze zacht wordt.
Kluts ondertussen de eieren los met de kruiden, en ruimschoots peper en zout.
Doe de inhoud van de blikjes sardines (dat mag inclusief de olie) bij de spiraalgroente en verdeel goed.
Schenk het ei-mengsel erover en bestrooi met de pompoenpitten. Laat de frittata 5-7 minuten op halfhoog vuur bakken.
Doe de frittata dan in de voorverwarmde oven en bak tot de frittata gaar is (ongeveer 10 minuten).
Halveer de frittata met spiraalgroente en verdeel over twee borden. Serveer indien gewenst met plakjes komkommer en wat kerstomaatjes.
Tips
Eet je geen vis? Vervang de sardines dan door halloumi-blokjes (bak die wel eerst even voordat je ze door de frittata doet).