Frittata met spiraalgroente en sardines

Frittata met spiraalgroente en sardines

Frittata met spiraalgroente en sardines, recept met vis - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Een kleurig feestje op je bord vier je met een frittata met spiraalgroente! Ik koos voor biet, wortel en wortelpeterselie, maar je kunt natuurlijk ook andere groente kiezen.

Spiraalgroente

Veel groentesoorten kun je in spiraalvorm snijden. Dat ziet er vaak een stuk leuker uit dan groente in blokjes gesneden. Daarnaast is spiraalgroente een perfecte koolhydraatarme vervanger voor pasta, om precies te zijn spaghetti. Maar je kunt die leuke groentesliertjes natuurlijk ook op een andere manier gebruiken, bijvoorbeeld in een frittata.

Frittata met spiraalgroente en sardines, recept met vis - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Het is even een klusje, die groente met een spiraalsnijder snijden. Ik gebruik daarvoor een hand-spiraalsnijder van Gefu (zie deze post). Maar als je klaar bent, dan heb je ook wat!
Oh ja, als jij ook een bietje wilt gebruiken (en dat wil je toch, alleen al vanwege de gezellige kleur), schil die dan eerst voordat je ‘m door je spiraalsnijder haalt. Datzelfde geldt natuurlijk voor de wortelpeterselie (de wortel was ik goed en schil ik niet, maar dat is een persoonlijke keuze).

Frittata met spiraalgroente en sardines, recept met vis - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Vis of kaas

Om wat extra smaak (en extra eiwitten) toe te voegen, heb ik een paar blikjes sardines genomen. Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een recept met vis! Maar eet je nou liever geen vis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kaassoort, bijvoorbeeld halloumi. Je frittata is dan mogelijk niet meer lactosevrij.

Frittata met spiraalgroente en sardines, recept met vis - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Voor de kruiden voor deze frittata met spiraalgroente koos ik voor een Provençaalse kruidenmix, maar je kunt natuurlijk je eigenlijk favoriete mix gebruiken. Houd je van iets meer pit, doe er dan ook nog wat extra cayennepeper door. Dat wordt smullen!

Frittata met spiraalgroente en sardines, recept met vis - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Frittata met spiraalgroente en sardines

Con
Een kleurige frittata met spiraalgroente en sardines is een heerlijke lunch. Eet je geen vis? Je kunt de sardines ook vervangen voor je favoriete kaassoort, bijvoorbeeld halloumi of geitenkaas.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
oventijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Lunch
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 14 kh

Dit heb je nodig
  

  • 6 eieren
  • 2 blikjes sardines in olijfolie
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • versgemalen zout en peper
  • 300 gr gemengde wortelgroente ik nam biet, wortel en wortelpeterselie
  • 2 el pompoenpitten
  • kokosolie om te bakken

Zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Als je dat nog niet gedaan hebt, gebruik je spiraalsnijder om de groente in spiraalvorm te snijden (of snijd ze alternatief met de hand in hele dunne reepjes, als je daar het geduld voor hebt).
  • Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige koekenpan. Roerbak de spiraalgroente zo'n 20 minuten tot ze zacht wordt.
  • Kluts ondertussen de eieren los met de kruiden, en ruimschoots peper en zout.
  • Doe de inhoud van de blikjes sardines (dat mag inclusief de olie) bij de spiraalgroente en verdeel goed.
  • Schenk het ei-mengsel erover en bestrooi met de pompoenpitten. Laat de frittata 5-7 minuten op halfhoog vuur bakken.
  • Doe de frittata dan in de voorverwarmde oven en bak tot de frittata gaar is (ongeveer 10 minuten).
  • Halveer de frittata met spiraalgroente en verdeel over twee borden. Serveer indien gewenst met plakjes komkommer en wat kerstomaatjes.

Tips

  • Eet je geen vis? Vervang de sardines dan door halloumi-blokjes (bak die wel eerst even voordat je ze door de frittata doet).

 

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 2 stemmen. Gemiddeld: 4,00/5)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *