Roer tomatenpuree, tamarinde, mayonaise met wat zout en peper goed door elkaar. Als de saus te dik is, voeg dan een klein scheutje water toe.
Maak de biksemad:
Snijd de zoete aardappel en de gekookte biet in blokjes. Pel en snipper de ui.
Verhit wat kokosolie in een hapjespan. Roerbak de zoete aardappel in ongeveer 8-10 minuten tot ze gaar is. Voeg dan de gesnipperde ui en bietjes toe, en roerbak het geheel nog eens 5 minuten.
Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg die toe aan de biksemad in de pan en verhit goed.
Breng de biksemad pittig op smaak met zout en peper. Roer de peterselie erdoor.
Bak twee spiegeleieren in wat kokosolie.
Verdeel de biksemad over twee borden en leg een spiegelei op elk. Schep de HP-saus erover en serveer.
Tips
Voor minder koolhydraten vervang je de zoete aardappel door knolselderij. Dat scheelt per persoon ongeveer 7 koolhydraten. Ook kun je de appel als je dat wilt achterwege laten.
Geen tijd of zin om HP-saus te maken? Kies dan suikervrije ketchup.
Eet je vlees? Voeg dan een restje pulled pork of pulled chicken toe.