Koolhydraatarme glutenvrije Flammkuchen met gerookte zalm en appel
Con
Het is weer Oktoberfest in Duitsland, hoog tijd voor een echt Biergarten-recept. Deze Flammkuchen is eigenlijk een soort Duitse pizza en is een favoriet Biergarten gerecht.
Maak de koolhydraatarme bodems volgens het recept klaar. Let erop dat je bij het bakken de bodems zo veel mogelijk uit laat vloeien om een zo dun mogelijke bodem te krijgen.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Bereiden
Pel ondertussen de ui en snijd ze in dunne ringen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes (sprenkel met citroensap tegen het verkleuren).
Meng de crème fraîche met de pesto en breng pittig op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Als de bodems klaar zijn, besmeer ze dan met het crème fraîche mengsel, en leg er de uiringen en appelschijfjes op. Verdeel de zalm erover en verwarm de Flammkuchen nog 5 minuten in de oven.
Neem de Flammkuchen uit de oven en bestrooi ze met de pijnboompitjes, roze peperbessen (zie tips!) en dille. Leg ze op een houten plank en snijd ze in stukken of punten. Serveer direct.
Tips
Het recept voor de pizzabodems vind je hier.
Ben je in het bezit van een rechthoekige bakvorm of pan, dan kun je die eventueel gebruiken om de traditionele vorm van de Flammkuchen na te bootsen.
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dan geen roze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.