Meng voor de pindasaus alle ingrediënten in een pannetje. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de juiste consistentie te krijgen. Verhit de pindasaus op laag vuur, maar laat niet koken.
Maak de sandwich en vulling
Schil de zoete aardappel en snijd hem in lange plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Je hebt 6 plakken nodig (van de rest maak je bijvoorbeeld een lekkere warme smoothie).
Snijd de tempeh in dunne plakken en bestrooi met de gerookte paprikapoeder. Maak de avocado schoon en snijd ze in dunne repen. Halveer de kerstomaatjes en snijd het bosuitje in ringetjes.
Verhit wat kokosolie in een pan en bak de plakken tempeh in een paar minuten goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen.
Toast de plakken zoete aardappel in een broodrooster op de hoogste stand. Herhaal dit net zo lang totdat de bataat bruine blazen krijgt (mijn toaster doet er drie keer over). Laat de plakken afkoelen.
Leg een plak zoete aardappel op een bord en verdeel er een beetje (warme) pindasaus op. Beleg dan met tempeh, avocado, tomaatjes en bosui. Leg er weer een plak zoete aardappel op. Beleg dit nog een keer en maak zo laagjes.
Bestrooi de zoete aardappel toast met de gehakte pinda’s en bosui-ringetjes. Druppel de rest van de pindasaus erover.
Tips
Deze pindasaus kan zowel warm als koud gegeten worden.
De pindasaus is ook lekker bij de koolhydraatarme bloemkool nasi goreng.
Maak een salade bij deze zoete aardappel toast en je hebt een complete maaltijd.