Deense rabarberpudding met kokosroom (rabarbergrød)
Con
Een koolhydraatarm recept voor een lente-klassieker, maar dan net even anders. Deze rabarberpudding is gebaseerd op een Deens recept, waar dit nagerecht rabarbergrød heet.
50mlcranberrysappuur, dus zonder toegevoegde suiker
2tltapiocameel
60mlkokosroomhet dikke deel
2elfijngehakte amandelen
verse munt
Zo maak je het
Voor de kokosroom een blikje kokosmelk de dag van tevoren in de koelkast zetten.
Maak de rabarber schoon en snijd ze in stukjes. Schraap het merg uit het vanillestokje.
Doe de rabarber samen met het water, vanille, erythritol en kardemom in een pannetje. Breng aan de kook. Laat de rabarber dan op halfhoog vuur in ongeveer 10 minuten gaar koken. De rabarber moet helemaal zacht zijn.
Doe een scheutje van het cranberrysap in een kommetje en roer het met het tapiocameel glad. Doe dit bij de rabarber, zet het vuur kort hoog, en roer goed. Voeg de rest van het cranberrysap toe en roer nog een keer door. Zet het vuur dan uit.
Verdeel de rabarberpudding over twee schaaltjes en laat afkoelen. Bestrooi de schaaltjes met erythritol en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
Schep vlak voor het serveren het dikke deel van de kokosroom uit het blik (let op: het blik niet schudden!), en verdeel het over de pudding. Bestrooi met de gehakte amandelen en in reepjes gesneden muntblaadjes.
Tips
Vaak wordt de kokosroom (net als slagroom) eerst opgeklopt voordat het gebruikt wordt. Ik vind dat persoonlijk niet nodig, maar als je dat wilt, kun je dat natuurlijk doen.
Natuurlijk kun je ook gewone (ongezoete) slagroom gebruiken als je dat lekkerder vindt.