Een favoriet in huize Con-serveert is deze zoete aardappel rösti. Rösti is van oorsprong een Zwitsers aardappel ontbijt in de vorm van een dikke pannenkoek. Ik eet 'm graag met gerookte zalm.
komkommer, kerstomaatjes, tuinkers, augurk, zilveruitjes of wat je lekker vindtter garnering
Zo maak je het
Schil de zoete aardappel en rasp ‘m grof (het makkelijkst is dat met de keukenmachine).
Kluts in een grote kom de eieren met de kruiden los. Meng met een vork de geraspte bataat erdoor.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en stort het zoete aardappel mengsel erin. Druk aan met een vork en vorm er een grote dikke pannenkoek van. Bak de rösti op halfhoog vuur zo’n 5-7 minuten, keer met behulp van een bord (voeg evt. nog een beetje kokosolie toe aan de pan) en bak de andere kant eveneens 5-7 minuten.
Meng ondertussen de zure room met de mierikswortel.
Snijd de zoete aardappel rösti doormidden en leg ze op twee borden. Verdeel de plakken zalm erover en garneer met de rest wat je lekker vindt. Doe een bloep van het zure room mengsel erover (het restant kan in een kommetje apart geserveerd worden).
Tips
Vervang de zure room met mierikswortel door (suikervrije) mayonaise voor een snelle versie.