Een lekker koolhydraatarm gerecht uit de Koreaanse keuken: deze baechu jeon ofwel Koreaanse kool pannenkoek is super makkelijk te maken. Gebruik er als het even kan Koreaanse gochugaru voor.
Kluts de eieren los met de tamari, gochugaru kruiden en wat peper en zout. Roer het amandelmeel erdoor.
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Schil de gember en rasp ze fijn, of snijd ze in kleine stukjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes, houd het groen apart.
Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de gesneden gember kort aan. Doe de spitskool en het wit van de bosui erbij en roerbak 5 minuten. Voeg dan het eimengsel toe en laat een paar minuten op halfhoog vuur stollen. Doe de pan in de voorverwarmde oven en bak de omelet nog zo’n 5-10 minuten.
Roer ondertussen een sausje van de mayonasie, tamari en gochugaru kruiden.
Als de kool omelet klaar is, snijd ze dan in punten. Sprenkel wat sesamolie erover. Schep de saus erover (of serveer de saus apart om lekker in te dippen) en garneer met sesamzaad en het groen van de bosui. Serveer er voor een extra Koreaanse touch kimchi bij.