Zelf een suikervrije en vegane mayonaise maken, dat kan! Ik gebruik daarvoor macadamianoten, en kies voor gezonde avocado olie. Zorg wel voor een krachtige blender, dan krijg je een mooie crèmige mayo.
Als je dat nog niet gedaan hebt: week eerst de macadamianoten in een kommetje met water, minstens 3 uur. Giet af, spoel af en dep droog.
Doe alle ingrediënten in een sterke blender (dat is echt nodig om een zo glad mogelijke structuur te krijgen), en mix het geheel tot het dik en crèmig is. Schraap indien nodig tussendoor de wanden en mix opnieuw.
Voeg nu de avocado olie toe en mix het geheel nogmaals (eventueel weer tussendoor stoppen en schrapen).
Schep de macadamia mayonaise in een afsluitbaar potje en zet weg in de koelkast. Laat minstens 2 uur koelen (dan wordt de mayo nog iets dikker).
Tips
Het recept maakt ongeveer 200 ml, dat zijn gemiddeld 10 porties.
Deze macadamia mayonaise is goed afgesloten ongeveer een week in de koelkast houdbaar.
Als je een licht zoetje in je mayo lekker vindt, dan kun je wat poeder-erythritol toevoegen.
Meer een ketchup liefhebber? Probeer dan mijn recept voor suikervrije ketchup eens!