Populair is het, de pulled ... (vul maar in). Ik maakte een gevulde pulled jackfruit omelet met een Indiaas tintje, en combineerde met appel en avocado. Een heerlijk lunchgerecht!
2tlvadouvanof kerriepoeder en een snuf gemalen komijn
1rode ui
1kleine courgette
2bosuitjes
1/2friszure appel
1avocado
1tlkurkuma
versgemalen zout en peper
3elmayonaise
2tlsesamzaad
6eieren
kokosolie om te bakken
Zo maak je het
Marineer het jackfruit minstens 30 minuten in een marinade van avocado olie, kokosmelk, vadouvan en versgemalen zout en peper.
Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes (houd het groen apart voor garnering). Snijd de halve appel in blokjes. Halveer de avocado, snijd één helft in blokjes, en de andere in schijfjes (die gebruik je voor garnering).
Roer een sausje van de mayonaise, kurkuma, zout en peper en een scheutje water.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en roerbak de ui, courgette en het wit van de bosuitjes in een paar minuten gaar.
Verhit een andere koekenpan en roerbak het jackfruit (inclusief de marinade) in 5-8 minuten gaar. Laat het geheel iets afkoelen en trek het jackfruit vruchtvlees dan met twee vorken uit elkaar. Doe het pulled jackfruit in de pan met groenten en meng door elkaar.
Roer de stukjes appel en avocado erbij en laat zachtjes warm worden. Niet meer laten koken!
Kluts ondertussen de eieren met wat zout en peper los in een kom. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak twee omeletten.
Doe de omeletten op twee borden. Verdeel de vulling erover en klap de omeletten dubbel. Strooi de sesamzaadjes en het groen van de bosuitjes erover, en serveer met de schijfjes avocado ernaast.