Pulled jackfruit omelet met appel en avocado

Pulled jackfruit omelet met appel en avocado

Pulled jackfruit omelet met appel en avocado, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Voor een goed vullende lunch maak je een gevulde omelet! Deze pulled jackfruit omelet krijgt een Indiase smaak door het gebruik van vadouvan, maar wordt verrassend gecombineerd met appel en avocado.

Wat is vadouvan?

Vadouvan is een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit Indië, maar met oorsprong in Frankrijk. Ja ja, ook lang geleden deed men dus al aan fushion. Er bestaan vele verschillende recepturen voor, maar er hoort eigenlijk altijd ui (of sjalot), knoflook, kerrie, fenegriek, mosterdzaad en komijn in te zitten. Ik vind vooral de kerriesmaak in vadouvan overheersen, dus als je het nou niet kunt krijgen, dan kun je voor dit recept best kerriepoeder gebruiken (en eventueel nog een snuf komijnpoeder eraan toevoegen).

Pulled jackfruit omelet met appel en avocado, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Pulled jackfruit

Dan het fenomeen “pulled”. Pulled chicken is tegenwoordig een term die in het Nederlands algemeen geaccepteerd is. Het klinkt ook gek als je het uit het Engels naar het Nederlands vertaalt: getrokken kip. Op de één of andere manier klinkt dat niet echt smakelijk toch? Maar alles wat pulled is, is tegenwoordig wel populair, en dus heb ik maar eens aan een blik jackfruit getrokken. Wist je eigenlijk dat er een Nederlands woord voor jackfruit bestaat? Dat is nangka. Nou, ik vind dat niet heel Nederlands klinken hoor. Jackfruit is trouwens geen groente maar fruit, en wel het grootste fruit ter wereld. Een vrucht kan tot wel 40 kilo wegen!

Pulled jackfruit omelet met appel en avocado, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Gevulde omelet

Voor de lunch heb ik dus een gevulde pulled jackfruit omelet gemaakt. De vulling heb ik gecombineerd met de frisse smaak van appel (niet te veel vanwege de koolhydraten) en de romige smaak van avocado. Dan nog een simpel sausje maken van mayonaise met kurkuma en peper, en je kunt aan tafel!


Pulled jackfruit omelet met appel en avocado

13 KH

Bereidingstijd: 25 minuten

Pulled jackfruit omelet met appel en avocado, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

200 gr jackfruit
1 el avocado olie
100 ml kokosmelk
2 tl vadouvan (of kerriepoeder en een snuf gemalen komijn)
1 rode ui
1 kleine courgette
2 bosuitjes
1/2 friszure appel
1 avocado
1 tl kurkuma
versgemalen zout en peper
3 el mayonaise
2 tl sesamzaadjes

6 eieren
kokosolie om te bakken

Zo maak je het:

  1. Marineer het jackfruit minstens 30 minuten in een marinade van avocado olie, kokosmelk, vadouvan en versgemalen zout en peper.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes (houd het groen apart voor garnering). Snijd de halve appel in blokjes. Halveer de avocado, snijd één helft in blokjes, en de andere in schijfjes (die gebruik je voor garnering).
  3. Roer een sausje van de mayonaise, kurkuma, zout en peper en een scheutje water.
  4. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en roerbak de ui, courgette en het wit van de bosuitjes in een paar minuten gaar.
  5. Verhit een andere koekenpan en roerbak het jackfruit (inclusief de marinade) in 5-8 minuten gaar. Laat het geheel iets afkoelen en trek het jackfruit vruchtvlees dan met twee vorken uit elkaar. Doe het pulled jackfruit in de pan met groenten en meng door elkaar.
  6. Roer de stukjes appel en avocado erbij en laat zachtjes warm worden. Niet meer laten koken!
  7. Kluts ondertussen de eieren met wat zout en peper los in een kom. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak twee omeletten.
  8. Doe de omeletten op twee borden. Verdeel de vulling erover en klap de omeletten dubbel. Strooi de sesamzaadjes en het groen van de bosuitjes erover, en serveer met de schijfjes avocado ernaast.

Tips:

  • Meer lekkere ei-gerechten vind je hier.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 4,00/5)
Laden...


2 reacties

    1. Con

      Je kunt alles eten van jackfruit uit blik. Soms zitte er wat hardere stukjes in of aan, als je daar niet van houdt dan kun je die eruit snijden. De “witte zaden” zijn gewoon eetbaar en geven de jackfruit wat meer crunch.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *