Brood hoeft niet te ontbreken als je koolhydraatarm eet. Dit paleo en keto proof eiwitbrood bevat per snee nog geen 3 koolhydraten. Het is ook nog eens glutenvrij en lactosevrij.
50grgemengde pitten(ik nam pompoenpitten en zonnebloempitten)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de droge ingrediënten: gemalen amandelen / hazelnoten, lupinemeel, chia, lijnzaadmeel, kokosmeel, baksoda en zout.
Kluts de eieren los in een beslagkom. Roer de avocadoolie, dadelsiroop, melk en appelazijn erdoor. Meng nu het meelmengsel erdoor en roer tot een deeg.
Meng ongeveer de helft van de pitten door het deeg.
Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier (mijne meet ongeveer 14×24 cm) en doe het deeg erin. Strijk de bovenkant glad en strooi de overgebleven pitten erover, druk licht aan.
Bak het paleo eiwitbrood in 30-35 goudbruin en gaar. Laat volledig afkoelen voordat je het brood snijdt.
Tips
Met dit recept bak je 1 brood waaruit je 12 sneetjes haalt. Het aantal koolhydraten per snee is dan 2,5.