Gebakken tofu (of halloumi) met rabarber paprika topping
Con
Vegan met tofu of liever vegetarisch met halloumi? Het kan allebei! De grote smaakmaker is namelijk de rabarber paprika topping. Een top combinatie van smaken, proef zelf maar.
Maak de rabarber schoon en snijd ze in kleine boogjes. Snijd de paprika in blokjes. Meng rabarber, paprika, amandelen, chia, tijm met een beetje olijfolie en versgemalen zout en peper.
Verdeel het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak in 10 minuten gaar. Roer halverwege even om.
Doe ondertussen een klein beetje kokosolie in een koekenpan en bak de gerookte tofu (of halloumi) rondom goudbruin.
Neem de rabarber topping uit de oven en meng de tuinkers erdoor.
Leg de gebakken tofu (of halloumi) op een bord en verdeel direct de topping erover. Serveer met een salade.
Tips:
Tips
Eet je vis? Deze topping smaakt ook heerlijk op een moot gebakken vis.