Draadjesvlees, een nostalgisch gerecht. Maar vlees? Nee, ik maak tegenwoordig jackfruit draadjesvlees, lekker kruidig, koolhydraatarm én vegan. Proef het zelf maar eens!
Haal het jackfruit uit de verpakking en trek het vruchvlees met twee vorken een beetje uit elkaar, zodat zich “draadjes” vormen.
Doe de avocadoolie samen met de kruiden (allspice, kruidnagel, nootmuskaat, zout en peper) en de appelstroop in een kommetje en meng goed. Meng dit dan door het jackfruit en laat minstens 30 minuten marineren.
Pel en snipper ondertussen de ui en snijd, als je die gebruikt, de wortel in plakjes.
Verhit een braadpan (koekenpan met deksel kan ook) en doe het gemarineerde jackfruit erin. Roerbak 10 minuten op halfhoof vuur. Doe de laatste 2 minuten de ui en eventueel de wortel erbij.
Schenk de bouillon bij het jackfruit. Voeg mosterd en tomatenpuree toe en meng het geheel goed. Laat het jackfruit draadjesvlees op een laag vuur met het deksel op de pan zachtjes stoven, zo’n 30 minuten.
Serveer het jackfruit draadjes vlees met koolhydraatarme puree (bijvoorbeeld van knolselderij of koolraap) en groente naar keuze (ik koos rode kool).
Tips
Meer jackfruit maken? Probeer ook eens deze jackfruit pilav.