Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Spruitjespesto met hazelnoten
Con
Wil je eens iets anders dan de klassieke pesto, maak dan deze winterse spruitjes pesto met hazelnoten. Natuurlijk is deze pesto koolhydraatarm, en ideaal om een restje spruitjes op te maken.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
5
minuten
min
Gang
Bijgerecht, Hartige snack
Keuken
Fusion
Porties
4
porties
Koolhydraten
2,5 kh
Dit heb je nodig
150
gr
gekookte spruitjes
25
gr
hazelnoten
3
el
hazelnootolie
30
gr
parmezaanse kaas
1
kleine teen knoflook
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot de gewenste consistentie. Je kunt ook een staafmixer gebruiken.
Schep de pesto in een mooi schaaltje. Sprenkel voor het opdienen nog een klein beetje hazelnootolie over de spruitjespesto.
Tips
De spruitjes pesto is 3 dagen in de koelkast houdbaar.
Wil je je pesto wat meer groen geven, voeg dan nog wat spinazieblaadjes of basilicumblaadjes toe.
Parmezaan (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.