Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Griesmeelpap met pruimen en aalbessen
Con
Een nostalgisch ontbijt recept (of dessert) met wat meer koolhydraten dan normaal. Polenta is de sjieke naam voor de griesmeelpap die ik zo goed ken van vroeger. Met frisse aalbessen vormt het een prima combi.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
Totale tijd
10
minuten
min
Gang
Nagerecht, Ontbijt
Keuken
Hollands
Porties
2
personen
Koolhydraten
32 kh
Dit heb je nodig
100
ml
ongezoete plantaardige melk
100
ml
kokosroom
snuf zout
35
gr
polenta
1
kleine pruim
in partjes
20
gr
aalbessen
1
el
kokosolie
Zo maak je het
Doe de plantaardige melk en kokosroom met een snufje zout in een pannetje en breng aan de kook.
Strooi al roerende de polenta erin, en blijf goed roeren anders krijg je klontjes. Een garde werkt het best.
Laat de polenta 2-3 minuten zachtjes doorkoken. Wordt ze te dik, voeg dan een scheutje melk of water toe.
Verhit ondertussen in een koekenpan de kokosolie en roerbak de partjes pruim een paar minuten. Zet het vuur uit en roer de aalbessen erdoor.
Schep de griesmeelpap in een kom en verdeel het fruit erover.
Tips
Natuurlijk kun je ander fruit gebruiken, het aantal koolhydraten zal veranderen.
De extra garnering op mijn polentapap bestaat uit een theelepel kokosboter en wat geroosterde geschaafde amandelen.