Herfst frittata met ovengeroosterde pompoen en spruitjes
Con
Pompoen hoort voor mij eenvoudigweg bij herfst. Vandaag maak ik er een herfstige frittata met pompoen en spruitjes mee. Heerlijk na een stevige herfstwandeling!
Maak de spruitjes schoon, halveer grote exemplaren. Maak de rode ui schoon en snijd in parten of ringen.
Meng pompoen, spruitjes en ui in een kom met de avocadoolie.
Verspreid de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Roer halverwege even om.
Kluts ondertussen de eieren los met de kurkuma, Provençaalse kruiden en zout en peper.
Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en verdeel de in de oven gegaarde groenten erin. Schenk het eimengsel erover. Verdeel, als je dat gebruikt, de mozzarella over de frittata.
Bak de herfst frittata een minuut of vijf op het fornuis, zet dan de pan in de oven en laat de frittata nog zo’n 10 minuten in de oven bakken om gaar te worden.
Snijd de frittata in stukken en bestrooi met peterselie.
Tips
Voor nog meer herfst voeg je nog wat champignons aan de groente toe.
Houd je van pittig? Voeg dan nog wat gemalen chilivlokken toe aan het eimengsel.