Herfst frittata met pompoen en spruitjes

Herfst frittata met pompoen en spruitjes

Herfst frittata met pompoen en spruitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Een herfst frittata met pompoen en spruitjes is een lekkere voedzame maaltijd na een mooie herfstwandeling. Ik rooster de groente in de oven, dat geeft nét een beetje meer smaak. Mijn frittata eet ik graag bij de lunch, met een kleine salade erbij. Maar je kunt er ook prima mee ontbijten.

Frittata met pompoen en spruitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Pompoen recept

Pompoen hoort voor mij eenvoudigweg bij de herfst. En wat is zo’n pompoen toch veelzijdig! Vandaag belandt mijn pompoen in een lekkere herfstige frittata, maar je kunt er zo veel meer mee. In de soep, in brood, in zoete snacks, zelfs in granola … kijk maar eens bij mijn andere koolhydraatarme recepten met pompoen. Er zit vast iets voor jou bij!

Frittata met pompoen en spruitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Herfst frittata met ovengeroosterde pompoen en spruitjes

Con
Pompoen hoort voor mij eenvoudigweg bij herfst. Vandaag maak ik er een herfstige frittata met pompoen en spruitjes mee. Heerlijk na een stevige herfstwandeling!
Bereidingstijd 15 minuten
oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 12 kh

Dit heb je nodig
  

  • 200 gr pompoen in schijven
  • 200 gr spruitjes
  • 1 rode ui
  • 1 el avocadoolie of olijfolie
  • 6 eieren
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • versgemalen zout en peper
  • 1 bol mozzarella optioneel
  • verse peterselie
  • kokosolie om te bakken

Zo maak je het
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de spruitjes schoon, halveer grote exemplaren. Maak de rode ui schoon en snijd in parten of ringen.
  • Meng pompoen, spruitjes en ui in een kom met de avocadoolie.
  • Verspreid de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Roer halverwege even om.
  • Kluts ondertussen de eieren los met de kurkuma, Provençaalse kruiden en zout en peper.
  • Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en verdeel de in de oven gegaarde groenten erin. Schenk het eimengsel erover. Verdeel, als je dat gebruikt, de mozzarella over de frittata.
  • Bak de herfst frittata een minuut of vijf op het fornuis, zet dan de pan in de oven en laat de frittata nog zo’n 10 minuten in de oven bakken om gaar te worden.
  • Snijd de frittata in stukken en bestrooi met peterselie.

Tips

  • Voor nog meer herfst voeg je nog wat champignons aan de groente toe.
  • Houd je van pittig? Voeg dan nog wat gemalen chilivlokken toe aan het eimengsel.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 3 stemmen. Gemiddeld: 4,33/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *