Herfst frittata met pompoen en spruitjes

Herfst frittata met pompoen en spruitjes

Herfst frittata met pompoen en spruitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Een herfst frittata met pompoen en spruitjes is een lekkere voedzame maaltijd na een mooie herfstwandeling. Ik rooster de groente in de oven, dat geeft nét een beetje meer smaak. Mijn frittata eet ik graag bij de lunch, met een kleine salade erbij. Maar je kunt er ook prima mee ontbijten.

Frittata met pompoen en spruitjes recept - koolhydraatarm genieten begint bij Con-serveert.nl

Pompoen recept

Pompoen hoort voor mij eenvoudigweg bij de herfst. En wat is zo’n pompoen toch veelzijdig! Vandaag belandt mijn pompoen in een lekkere herfstige frittata, maar je kunt er zo veel meer mee. In de soep, in brood, in zoete snacks, zelfs in granola … kijk maar eens bij mijn andere koolhydraatarme recepten met pompoen. Er zit vast iets voor jou bij!


Herfst frittata met pompoen en spruitjes

12 KH

Bereidingstijd: 25 minuten, plus extra oventijd

Frittata met pompoen en spruitjes recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

200 gr pompoen in schijven
200 gr spruitjes
1 rode ui
1 el avocadoolie (of olijfolie)
6 eieren
1 tl kurkuma
1 tl Provençaalse kruiden
versgemalen zout en peper
verse peterselie
1 bol mozzarella (optioneel)
kokosolie om te bakken

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de spruitjes schoon, halveer grote exemplaren. Maak de rode ui schoon en snijd in parten of ringen. Meng de groenten met de avocadoolie.
  3. Verdeel de pompoen, spruitjes en ui op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  4. Kluts ondertussen de eieren los met de kurkuma, Provençaalse kruiden en zout en peper.
  5. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en verdeel de gegaarde groenten erin. Schenk het eimengsel erover. Verdeel, als je dat gebruikt, de mozzarella over de frittata.
  6. Bak de herfst frittata een minuut of vijf op het fornuis, zet dan de pan in de oven en laat de frittata nog zo’n 10 minuten in de oven bakken om gaar te worden.
  7. Snijd de frittata in stukken en bestrooi met peterselie.

Tips:

  • Voor nog meer herfst voeg je nog wat champignons aan de groente toe.
  • Houd je van pittig? Voeg dan nog wat gemalen chilivlokken toe aan het eimengsel.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 3 stemmen. Gemiddeld: 4,33/5)
Laden...


2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *