Soms heb je gewoon zin in een verfrissend ijsje. Deze pistache ijsjes met choco topping zijn koolhydraatarm en lactosevrij. Ze smaken heerlijk op een warme zomerdag.
Meng kokosroom met amandelpasta, poeder ery, cacao en vanille. Dit gaat het makkelijkst als je dit mengsel licht verwarmt totdat de amandelpasta vloeibaar wordt en goed te mengen is met de rest (niet te heet dus!). De ery lost dan ook goed op.
Meng ongeveer 30 gram van de gehakte pistachenoten erdoor.
Verdeel het mengsel over 6 ijsvormpjes, doe het stokje erin en zet ze minstens 2 uur in de vriezer.
Smelt voor de chocotopping de chocolade met de kokosolie au bain Marie. Doe de resterende pistachenootjes op een schoteltje. Neem de ijsjes uit de vriezer, doop de top in de gesmoten chocolade en haal dit direct door de pistachenootjes.
Leg de ijsjes op een plank bekleed met bakpapier en laat de chocolade stollen (dit duurt maar kort want het ijs is immers koud). Doe dan de pistache ijsjes weer terug in de vriezer.