Pistache ijsjes met choco topping

Pistache ijsjes met choco topping

Pistache ijsjes met choco topping, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Warm weer vraagt om ijs, en deze pistache ijsjes op een stokje zijn makkelijk te maken. De choco topping zorgt voor extra smaak. Een heerlijk verfrissend ijsje voor een warme zomermiddag.

Het is zomer!

Als ik deze blog zit te typen, is het 30 graden in de schaduw. En als je mij een beetje kent, weet je dat ik me dan binnenshuis achter de ventilator heb verstopt. Warm weer en Con gaan niet heel goed samen. Tot een graadje of 23 vind ik het nog wel lekker. Een korte broek, daar kun je me in de zomer in uittekenen, maar die draag ik dus ook al met 15 graden. Wordt het zo warm dat je eigenlijk niks meer kan doen, dan haak ik af. Zo moet ik nog steeds een randje stenen in mijn tuin metselen, maar het is me daar al dagenlang veel te warm voor. Maar goed, daardoor heb ik wel tijd over om ijsjes te maken!

Pistache ijsjes met chocotopping, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

IJs op een stokje

Sinds ik weet dat ik een lactose intolerantie heb, is het Italiaanse ijscafé in het dorp taboe. Zelf ijs maken dus! Nu heb ik geen ijsmachine, dus schepijs maken wordt al lastiger. Lekker makkelijk daarentegen is ijs op een stokkie. Die pak je ook nog eens zo uit je vriezer om in de tuin op te peuzelen. Makkelijk toch?

Het is ook de reden dat op mijn blog eigenlijk alleen maar recepten voor ijsjes op een stokje staan. Want wat jij hier allemaal voor lekkers op de blog ziet, wordt in huize Con hoogstpersoonlijk gegeten (behalve het zuurkool recept van mijn foodie vriendien Christel dan, want zuurkool is het enige dat ik echt niet lust, sorry Chris!).

Pistache ijsjes met chocotopping, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Pistache ijsjes

Dit keer had ik zin in ijs met nootjes. Nu ben ik geen liefhebber van het pistache ijs van de Italiaan, maar mijn zelfgemaakte pistache ijsjes gingen er wel in. Pistachenootjes vind ik eigenlijk ook gewoon lekker. Gek toch, en hoe dat komt? Misschien zit er in het Italiaanse schepijs wel te veel kunstmatig aroma of zo. Vroeger lustte ik (dacht ik) ook geen kokos want kokosmakronen vond ik niet lekker, net als kokosbrood voor op je brood. En nu? Nu kan ik me een leven zonder kokosmelk, kokosroom, kokosolie niet meer voorstellen.

Wist je trouwens dat een andere naam voor pistachenoten pimpernoten is? Leuk weetje toch.

Pistache ijsjes met chocotopping, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Voor het zoeten van de ijsjes gebruik ik mijn favoriete koolhydraatarme zoetmiddel erythritol. Wel in de poedervorm, want dat lost beter op. Kun je dat niet krijgen, dan kun je gewone ery simpelweg in een koffiemolentje o.i.d. tot poeder malen.
Ik heb mijn pistache ijsjes een choco topping gegeven, want de smaak van pistache gaat goed samen met chocola. En het maakt de ijsjes qua uiterlijk ook nog eens een stuk aantrekkelijker!

Pistache ijsjes met chocotopping, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Pistache ijsjes met choco topping

Con
Soms heb je gewoon zin in een verfrissend ijsje. Deze pistache ijsjes met choco topping zijn koolhydraatarm en lactosevrij. Ze smaken heerlijk op een warme zomerdag.
Bereidingstijd 20 minuten
wachttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 20 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 6 ijsjes
Koolhydraten 5 kh

Dit heb je nodig
  

 • 50 gr ongezouten pistachenoten
 • 200 ml kokosroom
 • 30 gr amandelpasta of andere notenpasta
 • 20 gr poeder erythritol
 • 1 el cacaopoeder
 • 1/2 tl gemalen vanille
 • 30 pure chocolade ik nam 80%
 • 1 el kokosolie

Zo maak je het
 

 • Hak de pistachenootjes fijn.
 • Meng kokosroom met amandelpasta, poeder ery, cacao en vanille. Dit gaat het makkelijkst als je dit mengsel licht verwarmt totdat de amandelpasta vloeibaar wordt en goed te mengen is met de rest (niet te heet dus!). De ery lost dan ook goed op.
 • Meng ongeveer 30 gram van de gehakte pistachenoten erdoor.
 • Verdeel het mengsel over 6 ijsvormpjes, doe het stokje erin en zet ze minstens 2 uur in de vriezer.
 • Smelt voor de chocotopping de chocolade met de kokosolie au bain Marie. Doe de resterende pistachenootjes op een schoteltje. Neem de ijsjes uit de vriezer, doop de top in de gesmoten chocolade en haal dit direct door de pistachenootjes.
 • Leg de ijsjes op een plank bekleed met bakpapier en laat de chocolade stollen (dit duurt maar kort want het ijs is immers koud). Doe dan de pistache ijsjes weer terug in de vriezer.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...

2 reacties

 1. Margo

  Beste Con met dit recept heb ik amper 4 ijsjes. Ik heb ze gemaakt met Alpro Coconut Cream. Heerlijk frisse smaak en niet zo vet als Coco’s room. In cupcake vormpjes gedaan.
  Bedankt voor t recept.
  Fijne zomer.
  Groetjes,
  Margo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *