Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Simpele tomaten salade met verse kruiden
Con
Vandaag heb ik een makkelijk te maken tomaten salade voor je, die het heel goed doet bij de barbecue. Maak 'm een dag van tevoren, zodat de smaken lekker intrekken.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
rusttijd
2
uur
uur
Totale tijd
2
uur
uur
10
minuten
min
Gang
Bijgerecht
Keuken
Algemeen
Porties
2
personen
Koolhydraten
9 kh
Dit heb je nodig
1
middelgrote rode ui
scheut appelazijn
3
grote rijpe tomaten
2
el
olijfolie
1
el
granaatappelazijn
2
el
vers gehakte bieslook
2
takjes
peterselie
fijngehakt
1
handje
basilicumblaadjes
in reepjes gesneden
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Pel de rode ui en snijd ze in halve ringen. Leg de ui minimaal 1 uur in een kommetje in een laagje appelazijn.
Was de tomaten, verwijder het kroontje, en snijd ze in partjes.
Meng olijfolie, granaatappelazijn, en de kruiden tot een dressing (houdt wat basilicum achter voor garnering). Breng op smaak met zout en peper.
Giet de rode ui af en meng met de tomaten. Meng de dressing er goed door, en laat minimaal een nacht in de koelkast op smaak komen.
Neem de tomaten salade een uur voordat je ze gaat eten uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede.
Tips
Als je geen granaatappelazijn kunt krijgen, kies dan rode wijnazijn.
Heb je nou geen kruiden in je tuin of op het balkon, dan zijn diepvrieskruiden een goed alternatief.