Tomaten salade met verse kruiden

Tomaten salade met verse kruiden

Tomaten salade met verse kruiden, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl>

Een barbecue vraagt om lekkere en simpele bijgerechten, zoals deze tomaten salade. Maak een dag van tevoren deze salade met verschillende verse kruiden, en je hebt iets lekkers voor bij je avondmaaltijd. Of dat nou barbecue is of niet.

Mijn tuin

Misschien wist je het al, misschien nog niet. Als je mij op Instagram volgt, dan weet je dat er voor mij meer is dan koken (en eten) alleen. Ik ben namelijk ook nogal gek op tuinieren, en op alles wat met natuur te maken heeft. Ik heb dan ook besloten om op Instagram daar meer over te gaan delen. Vind je dat nou ook leuk, dan nodig ik je van harte uit om mij op Instagram te volgen.

Mijn tuin - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Ik woon in Duitsland in een huurhuis en de tuin was op z’n zachtst gezegd nogal verwaarloosd, toen we ruim drie jaar geleden de sleutel kregen. Gelukkig zei van de verhuurder over de tuin “Sie können machen was Sie wollen“. En mij, een tuinliefhebster die uit een woning kwam met een balkon van nog geen twee vierkante meter, klonk dat natuurlijk als muziek in de oren.

Hendrik-Jan

Beetje bij beetje heb ik de tuin aangepakt. Ik ben een echte Hendrik-Jan. Ik doe alles zelf, behalve gras maaien. Daar had ik eerst manlief, en tegenwoordig een maairobot voor, genaamd Stoffel. Manlief helpt altijd als er wat meer spierballen nodig zijn. Daarnaast heb ik het geluk dat mijn buurvrouw net zo tuingek is als ik, dus we helpen elkaar ook regelmatig. Om maar niet te spreken van de regelmatige tuincentrum-bezoekjes die we gezellig samen afleggen.

Tomaten salade met verse kruiden, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Op dit moment ben ik aan het laatste stuk in mijn tuin bezig: het nieuwe schuurtje en de grond er omheen. Voor het leggen van het fundament van het schuurtje heb ik wel iemand laten komen, want dat vind ik een vak apart. Het schuurtje hebben we zelf in elkaar gezet, en nu moet het pad er naartoe en de beplanting erlangs nog gedaan worden. Genoeg te doen de komende weken!

Tomaten salade met verse kruiden, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Kruiden in de tuin

In mijn tuin heb ik ook plek gemaakt voor een kruidenbak. Want niks is lekkerder dan eigen kruiden door je eten doen. Ook heb ik een grote pot met rucola staan. Heb je wel eens verse rucola geproefd? Niet te vergelijken met wat je in de supermarkt koopt.

Mijn buren hebben ook kruiden in de tuin, dus er wordt regelmatig bij elkaar geplukt. Tomaten heb ik nog niet in mijn tuin staan. Dat is niet erg, want de buren hebben die wel, en ze hebben altijd te veel tomaten om zelf op te eten. Nou, die tomaten komen wel op hoor, als je er een lekkere tomaten salade van maakt!

Tomaten salade met verse kruiden, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Salade

Voor deze tomaten salade heb ik verse bieslook en peterselie uit mijn kruidenbak gebruikt. Ook heb ik er verse basilicum erin gedaan, maar die staat bij mij in de keuken op de vensterbank. Soms snoep ik daar gewoon een blaadje van, lekker hoor.

Het is wel aan te raden om de tomaten salade van tevoren te maken. Ik maak ze meestal een dag eerder klaar, zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Om de rode ui die in de tomaten salade gaat minder scherp van smaak te maken, laat ik die vooraf minstens een uur liggen in appelazijn. De ui wordt hier milder en zachter van. Daarna is het een kwestie van mengen met tomaten, een dressing met lekker veel verse kruiden in elkaar draaien, en klaar!

Meer salade recepten vind je hier.

Tomaten salade met verse kruiden, koolhydraatarm recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Simpele tomaten salade met verse kruiden

Con
Vandaag heb ik een makkelijk te maken tomaten salade voor je, die het heel goed doet bij de barbecue. Maak 'm een dag van tevoren, zodat de smaken lekker intrekken.
Bereidingstijd 10 minuten
rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Algemeen
Porties 2 personen
Koolhydraten 9 kh

Dit heb je nodig
  

 • 1 middelgrote rode ui
 • scheut appelazijn
 • 3 grote rijpe tomaten
 • 2 el olijfolie
 • 1 el granaatappelazijn
 • 2 el vers gehakte bieslook
 • 2 takjes peterselie fijngehakt
 • 1 handje basilicumblaadjes in reepjes gesneden
 • versgemalen zout en peper

Zo maak je het
 

 • Pel de rode ui en snijd ze in halve ringen. Leg de ui minimaal 1 uur in een kommetje in een laagje appelazijn.
 • Was de tomaten, verwijder het kroontje, en snijd ze in partjes.
 • Meng olijfolie, granaatappelazijn, en de kruiden tot een dressing (houdt wat basilicum achter voor garnering). Breng op smaak met zout en peper.
 • Giet de rode ui af en meng met de tomaten. Meng de dressing er goed door, en laat minimaal een nacht in de koelkast op smaak komen.
 • Neem de tomaten salade een uur voordat je ze gaat eten uit de koelkast, dat komt de smaak ten goede.

Tips

 • Als je geen granaatappelazijn kunt krijgen, kies dan rode wijnazijn.
 • Heb je nou geen kruiden in je tuin of op het balkon, dan zijn diepvrieskruiden een goed alternatief.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *