Ben jij van team hartig? Maak dan deze eens keto garnalenpannenkoekjes, compleet met lekkere dip. De ideale snack voor tussendoor, maar met een salade ook een prima hoofdmaaltijd.
Meng voor de dip alle ingrediënten goed door elkaar.
Dep de garnalen droog met een stukje keukenpapier. Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.
Kluts de eieren los in een kom. Meng in een andere kom amandelmeel, psyllium en bakpoeder met de kruiden (vadouvan, kurkuma, chilipoeder, zout, peper). Roer dit door de eieren. Roer dan de bosuitjes erdoor.
Verhit wat kokosolie in een grote koekenpan, en schep het beslag in vier bergjes in de pan. Strijk dit een beetje glad en rond tot kleine pannenkoekjes (of gebruik eventueel hamburger-ringen voor mooie ronde garnalenburgers). Verdeel direct de garnalen over de pannenkoekjes.
Bak de garnalenpannenkoekjes 4-5 minuten, keer ze dan voorzichtig en bak nog een paar minuten tot ze helemaal gaar zijn.
Serveer de garnalenpannenkoekjes met dip en een groene salade.
Tips
Wil je variëren? Kies dan eens rivierkreeftjes in plaats van garnalen. Of kies voor andere kruiden, bijvoorbeeld salie en oregano, of gerookt paprikapoeder en cayennepeper (serveer er dan mijn koolhydraatarme barbecuesaus bij).