Barbecuesaus

Barbecuesaus

Barbecuesaus zelf maken! Het is super makkelijk en veel lekkerder. En je zoet het met ananas in plaats van suiker, dat is natuurlijk een stuk gezonder. Wie wil er nou geen sausje bij de barbecue waar een portie fruit in zit!

Zoete aardappel mislukking

Con-serveert bestaat deze maand al weer twee jaar. En in die twee jaar is er flink gekookt in de keuken van Con. Met wisselend succes natuurlijk … maar de mislukkingen halen nu eenmaal de blog niet dus die blijven jullie bespaard ,-)

Wat ik bijvoorbeeld voor je heb geprobeerd, zodat jij het niet meer hoeft te doen: de nieuwste hit in lowcarb foodie world is de zoete aardappel sandwich. In plaats van brood wordt een zoete aardappel gebruikt. Die wordt in lange plakken gesneden, vergelijkbaar met een boterham, en die plakken verdwijnen dan in de broodrooster. Ja je leest het goed, in de broodrooster. Twee keer op maximale stand toasten, en je ‘sandwich’ is klaar.

witte bonen barbecuesaus

Nou, ik heb het geprobeerd, kan niet mislukken toch? Nu vind ik het snijden van een zoete aardappel in lange, gelijkmatige plakken al een uitdaging op zich. Ze zijn best hard dus dat is nog niet zo gemakkelijk. Na het natellen of ik al mijn vingers nog had, gingen de eerste plakken de toaster in. Braaf twee keer achter elkaar.

Resultaat … je tanden erin zetten is on-mo-ge-lijk, het is alsof je in een stoeptegel bijt. Nog maar een keer toasten dus. En nog een keer. Maar: de zoete aardappel werd wel zachter, maar ook zwarter …
Je begrijpt dat dit uitprobeersel de blog niet gehaald heeft. Van de ingrediënten die als beleg voor de sandwich zouden dienen, heb ik een salade gemaakt. Veeeeeeeel makkelijker!

Voor wie het toch wil proberen, hier vind je een filmpje.

Succes: barbecuesaus

Gelukkig zijn er meer successen dan mislukkingen in de keuken, en het recept van vandaag is daar een voorbeeld van.
Vroeger at ik regelmatig witte bonen in tomatensaus. Je weet wel, kant en klaar uit een pot (ja ja, ook ik wist toen niet beter). En op dat gerecht heb ik een variant gemaakt met een zelfgemaakte saus. Geen tomatensaus dit keer, maar een heuse koolhydraatarme barbecuesaus. Of BBQ-saus, hoe je het ook wilt spellen.

witte bonen bbq saus

Het mooie van die barbecuesaus is dat je die met allerlei gerechten kunt combineren (zie foto), of gewoon als dipsaus kunt gebruiken. Deze barbecuesaus wordt natuurlijk gezoet met fruit: dadels en ananas. Veel gezonder dan de saus uit een potje!

De barbecuesaus bevat door het gebruik van fruit wat meer koolhydraten, dus als je in je ‘strenge fase’ zit, dan nog even wachten met het uitproberen van dit recept. Zo niet, dan meteen de keuken in!

barbecuesaus

Barbecuesaus, gezoet met ananas

Con
Deze barbecuesaus wordt gezoet met fruit in plaats van suiker. Veel lekkerder, én gezonder! En toch koolhydraatarm. Zet de barbecue maar klaar!
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Saus
Keuken Amerikaans
Porties 10 porties
Koolhydraten 2,5 kh

Dit heb je nodig
  

 • 70 gr tomatenpuree klein blikje
 • 2 schijven ananas in stukjes
 • 1 el witte wijn azijn
 • 1 el mosterd
 • 1/2 kopje water
 • 1 el tamari
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1/2 - 1 tl chilipoeder hoe pittig jij het wilt

Zo maak je het
 

 • Doe alle ingrediënten in een hoge kom, en pureer ze met de staafmixer. Als je de saus te dik vindt, voeg dan een scheutje water toe.
 • Klaar!

Tips

 • DIt recept maakt ongeveer 150 gram barbecuesaus. Dat is voldoende voor zo'n 10 porties.
 • Je kunt de bbq-saus van tevoren maken. De volgende dag smaakt ze nog lekkerder!
 • De saus kan zowel warm als koud gegeten worden. Ik heb de barbecuesaus gebruikt in een witte bonenschotel met ui, wortel, paksoi en bosui.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *