Ontbijten met taart, wie wil dat nou niet. Deze koolhydraatarme ontbijt Streusel mug cake is gebaseerd op de Duitse Streuselkuchen, en heb je binnen zo'n 15 minuten voor je neus staan.
Vet een magnetronbestendige mok of ramekin in met een beetje olie.
Meng de droge ingredienten in een kommetje: amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, kaneel, espressopoeder, erythritol en een snuf zout.
Kluts in een andere kom het ei los met de plantaardige melk en de gesmolten kokosolie. Meng de droge mix er met een vork goed door, en doe het deeg in je ingevette mok.
Maak als je dat wilt de Streusel-laag: meng het amandelmeel met de kaneel en ery-bronze in een kommetje en voeg de amandelpasta toe. Meng dit (ik gebruik twee vorkjes) tot een kruimelige massa, en verdeel die kruimellaag over je mug cake.
Bak je Streusel mug cake 2 minuten op de hoogste stand in je magnetron (mijn hoogste stand is 800 Watt). Pas op, de beker is heet als je ‘m uit de magnetron haalt!
Een klein beetje laten afkoelen (maar wel het liefst warm eten), en smullen maar!
Tips
Het ene kokosmeel is het andere niet. Het kan zijn dat je iets meer of minder melk nodig hebt. Het deeg moet in ieder geval smeuïg en niet korrelig zijn.