Dit keto stokbrood is super laag in koolhydraten en relatief hoog in eiwitten door het gebruik van lupinemeel. Daarnaast is het glutenvrij en vegan. Perfect op de brunchtafel of bij de gourmet.
Meng alle droge ingrediënten (amandelmeel, lupinemeel, kokosmeel, lijnzaadmeel, psyllium, bakpoeder en zout) in een beslagkom.
Voeg de gesmolten kokosolie, appelazijn en het warme water toe en meng het geheel goed (ik doe dat gewoon met een vork). Laat het deeg 5-10 minuten rusten.
Vorm van het deeg 2 stokbroodjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de stokbroodjes in 35-40 minuten gaar. Worden ze te bruin? Dek ze dan af met alufolie.
Laat de keto stokbroodjes volledig afkoelen.
Tips
Met dit recept maak je twee stokbroodjes. Elk stokbroodje levert je 9 à 10 sneetjes.
Kun je geen lupinemeel krijgen? Vervang het dan door 50 gram extra amandelmeel.
Het keto stokbrood is 4-5 dagen houdbaar in de koelkast, maar je kunt het ook invriezen.