Wie jarig is, trakteert op keto brownies met walnoten! Nou ja, het recept dan. Met dit recept bak je zes brownies die nog geen 3 koolhydraten per stuk tellen. Daar lust je er wel twee van!
Smelt de chocolade met de boter au bain Marie (of in de magnetron) en roer goed door elkaar.
Roer de erythritol, cacaopoeder, amandelmeel en bakpoeder met een snuf zout erdoor (ik doe dat met een vork). Roer er dan de vanille, espressopoeder als je dat gebruikt, en kokosmelk door.
Kluts in een andere kom de eieren los, en roer dit ei-mengsel door het chocoladedeeg. Roer door tot het glad is.
Schep het browniedeeg in een met bakpapier beklede lage bakvorm (mijn meet ongeveer 14×21 cm) en strijk het glad. Strooi de gehakte walnoten erover en druk ze lichtjes aan.
Bak de keto brownies met walnoten in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze snijdt.
Let op: het lekkerst na een paar uur of nachtje in de koelkast!
Tips
Varieer eens met de noten, of voeg voor een extra choco-kick nog wat cacaonibs toe.
Je kunt deze keto brownies zo’n vier dagen in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren.