Keto brownies met walnoten

Keto brownies met walnoten

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl
Voor mijn verjaardag afgelopen week heb ik heerlijke keto brownies met walnoten gebakken. Zo’n brownie bevat nog geen 3 koolhydraten per stuk! Ik moet je verklappen dat ik er gewoon stiekem twee heb gegeten. Je bent jarig of niet toch?

Taart op je verjaardag

Mijn verjaardag vier ik al jaren niet meer. Een jaartje ouder word ik zo ook wel. Maar een lekker stukje taart bij de koffie mag op mijn verjaardag niet ontbreken natuurlijk. Was dat vroeger meestal een grote punt mokkataart van de banketbakker, de laatste jaren bak ik liever zelf. Want ook als je koolhydraatarm eet kun je je sweet tooth op z’n tijd lekker verwennen hoor.

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Chocoholic

En ik had zin in chocola, een overtuigde (vooral pure) chocoholic ben ik wel. Zonder chocola geen feest, en dus koos ik voor brownies. Keto brownies. Met walnoten.

Ik heb al eens eerder keto brownies gebakken. Die heb ik destijds gemaakt met kokosmeel, dus dat is een fijn recept voor mensen met een notenallergie. Voor deze brownies heb ik vrijwel geen meel gebruikt. Een heel klein beetje amandelmeel zit erin, een hele eetlepel om precies te zijn. Maar verder zit er vooral veel chocola in. En: deze brownies zijn natuurlijk glutenvrij!

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Het recept is dit keer niet helemaal van mezelf. Ik heb het gebaseerd op een recept van de Amerikaanse fitness and food blogger Mark Sisson (bekend van de Primal Blueprint), daar heb ik al eens vaker recepten van gemaakt (zie deze overheerlijke macadamia energierepen). Ik heb ook zijn tip opgevolgd om er een beetje espressopoeder aan toe te voegen, want koffie én chocola, hee, dat is kat in het bakkie natuurlijk.

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Hoe puurder hoe beter

Deze keto brownies met walnoten zijn makkelijk te maken, en als je al langer koolhydraatarm eet, heb je misschien alles wat je ervoor nodig hebt gewoon in huis. Voor de chocolade heb ik gekozen voor chocola met een cacaogehalte van 100%, want ik zei het al: pure chocoholic hier. Mijn advies is om voor minstens 85% te gaan. En dan gaat er ook nog cacaopoeder in: je begrijpt dat deze keto brownies vooral naar chocolade smaken, ze zijn niet al te zoet. Ik vind dat heerlijk!

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Mijn verjaardag heb ik dus toch een klein beetje gevierd met deze heerlijke keto brownies met walnoten. Inderdaad, ze waren zo lekker dat manlief en ik er ‘s middags bij de koffie gewoon nog eentje genomen hebben …


Keto brownies met walnoten

2,5 KH

Bereidingstijd: 10 minuten (plus 20 minuten oventijd)

Keto brownies met walnoten recept - koolhydraatarm genieten begint bij con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 6 brownies:

50 gr chocolade, minstens 85% (ik nam Lindt 100%)
35 gr boter
1 tl (wijnsteen) bakpoeder
flinke snuf zout
10 gr amandelmeel
25 gr erythritol
25 gr cacaopoeder
35 ml kokosmelk
0,25 tl gemalen vanille
1/2 tl espressopoeder (optioneel)
2 grote eieren
klein handje gehakte walnoten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Smelt de chocolade met de boter au bain Marie (of in de magnetron) en roer goed door elkaar.
  3. Roer de erythritol, cacaopoeder, amandelmeel en bakpoeder met een snuf zout erdoor (ik doe dat met een vork). Roer er dan de vanille, espressopoeder als je dat gebruikt, en kokosmelk door.
  4. Kluts in een andere kom de eieren los, en roer dit ei-mengsel door het chocoladedeeg. Roer door tot het glad is.
  5. Schep het browniedeeg in een met bakpapier beklede lage bakvorm (mijn meet ongeveer 14×21 cm) en strijk het glad. Strooi de gehakte walnoten erover en druk ze lichtjes aan.
  6. Bak de keto brownies met walnoten in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze snijdt.
  7. Let op: het lekkerst na een paar uur of nachtje in de koelkast!

Tips:

  • Het originele recept van deze brownies is van Mark Sisson en vind je hier.
  • Varieer eens met de noten, of voeg voor een extra choco-kick nog wat cacaonibs toe.
  • Je kunt deze keto brownies zo’n vier dagen in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 5 stemmen. Gemiddeld: 4,60/5)
Laden...


11 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *