Vegetarische vleesvervangers zijn populair. Ik maak ze zelf: deze veelzijdig in te zetten vegetarische tempeh balletjes gaf ik een Indische draai met zelfgemaakte rendang saus en sperziebonen.
Doe de tempeh met ui, knoflook, tamari, chilivlokken, kerriepoeder, limoensap, zout, lijnzaad en water in je keukenmachine, en maal fijn tot een soort gehakt. Voeg eventueel nog een beetje water toe als de massa te brokkelig is.
Draai kleine balletjes van het tempeh gehakt. Smeer ze rondom in met de avocado olie.
Bekleed je ovenplaat met bakpapier en leg de vegetarische tempeh balletjes erop. Bak de balletjes in 35-40 minuten gaar, keer halverwege.
Kook in de tussentijd de sperziebonen gaar.
Maak de rendangsaus volgens mijn recept hier.
Verdeel de sperziebonen over twee borden, leg de vegetarische tempeh balletjes erop, en verdeel de rendangsaus erover. Bestrooi met de bosui en sesamzaad.