Mmm lekker! Zweedse peperkoekjes oftewel pepparkakor, die koolhydraatarm (zelfs keto), glutenvrij én vegan zijn. Ik maakte ze met speculaaskruiden. Ideaal voor de Sint!
Smelt de kokosolie in een klein pannetje (of in de magnetron). Roer de cashewpasta en de yaconsiroop erdoor en laat al roerend nog even meewarmen.
Roer kokosmeel, tijgernotenmeel, speculaaskruiden en een snuf zout door elkaar, en voeg dit mengsel dan toe aan het vochtige mengsel. Meng het geheel tot een deeg (ik doe dat gewoon met een vork).
Vorm kleine, dunne koekjes (diameter 6 cm) van het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 8-10 minuten gaar (blijf er aan het einde bij, elke oven is anders en je wilt niet dat je koekjes verbranden).
Laat de pepparkakor volledig afkoelen voordat je ze in een koekblik bewaart. Pas dan worden ze bros.
Tips
Maak de pepparkakor extra feestelijk en bestrooi ze voor het bakken met wat geschaafde amandelen.