Een vegan en koolhydraatarme variant op de Hongaarse goulash, en deze jackfruit goulash is ook nog eens binnen een half uur klaar. Ze smaakt heerlijk met knolselderijpuree.
Haal de jackfruit uit de verpakking (giet eventueel af) en meng de stukjes met de olijfolie, paprikapoeder, gemalen karwijzaad, chilipoeder en flink versgemalen zout en peper. Laat 10 minuten marineren.
Pel en snipper ondertussen de ui en knoflook, en snijd de paprika in stukjes. Ris de tijm van het takje en hak ze fijn.
Verhit wat kokosolie in een hapjespan. Voeg de jackfruit stukjes toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de ui en paprika toe en roerbak weer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree, tijm, roze peperkorrels en bouillon toe en roer het geheel goed door. Laat de jackfruit goulash op laag vuur 20 minuten stoven.
Tips
Serveer deze jackfruit goulash met knolselderijpuree (met peper en zout en een scheutje olijfolie) om de koolhydraten lekker laag te houden.
Heb je geen karwijzaad in huis? Je kunt het vervangen door komijn (gebruik dan 1 tl in plaats van een halve).
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dangeenroze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.