Vandaag begint officieel de herfst, en die luid ik in met een heerlijke koolhydraatbeperkte ovenschotel van geroosterde bloemkool en pompoen. Met lekker veel feta erover!
Snijd de bloemkool in roosjes, en de pompoen in stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrooi ze met het gerookte paprikapoeder, komijn, zout en lekker veel peper. Sprenkel dan een eetlepel olijfolie erover.
Bak de groente in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
Kook ondertussen de boekweit volgens gebruiksaanwijzing gaar.
Meng de peterselie en wat zout en peper door de gekookte boekweit en verdeel over twee borden. Verdeel de geroosterde ovengroente erover, en verkruimel dan de feta erover. Snijd de basilicum in reepjes en verdeel over de borden, besprenkel tot slot met de andere eetlepel olijfolie.
Tips
Als je toch liever minder koolhydraten wilt, vervang dan de boekweit door bijvoorbeeld konjacrijst of -noedels. Roer daar nog wel een smaakmaker door (bijvoorbeeld tomatenpuree), want producten gemaakt van de konjacwortel hebben iets extra nodig om smaak te krijgen.