Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Keto ricotta burgers
Con
Kook jij wel eens met ricotta? Ricotta is eiwitrijk en laag in koolhydraten. Voeg daar de parmezaanse kaas in deze ricotta burgers aan toe en je hebt het over een heuse eiwitbom.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
10
minuten
min
oventijd
20
minuten
min
Totale tijd
30
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Italiaans
Porties
4
personen
Koolhydraten
2 kh
Dit heb je nodig
250
gr
ricotta
60
gr
parmezaanse kaas
fijngeraspt
2
eieren
1,5
el
kokosmeel
1
el
psylliumvezels
2
el
verse kruiden naar wens
1
tl
citroensap
versgemalen zout en peper
1
tl
olijfolie
Zo maak je het
Doe alle Ingrediënten behalve de olijfolie in je keukenmachine en mix het geheel tot een glad beslag (let op, het blijft vrij nat).
Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Ondertussen kan het beslag iets indikken.
Bekleed de ovenplaat met bakpapier en smeer in met de olijfolie.
Schep 8 bergjes beslag op het bakpapier en vorm ze tot burgers (ik doe dat gewoon met mijn handen die ik een beetje vochtig maak).
Bak de ricotta burgers 10 minuten, keer ze dan met behulp van een spatel voorzichtig om en bak nog eens tien minuten.
Serveer de ricotta burgers met een grote salade (ik koos voor een salade van rucola, groene asperges, kerstomaatjes en pijnboompitten).
Tips
Dit recept maakt 8 kleine burgers, geschikt voor 4 personen.
Warm het lekkerst!