Maal de broccoli in een keukenmachine tot rijst ( je kunt ook de stronk gebruiken, geen voedselverspilling dus!).
Maak de gember schoon en snipper ze. Snijd de bosui in ringetjes, houd het groen apart voor de garnering. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Snijd het nori-vel in kleine stukjes.
Verhit wat kokosolie in een roerbakpan en bak de gember en het wit van de bosui kort aan. Voeg dan de wortel toe en bak in zo’n 5 minuten beetgaar.
Zet het vuur lager en voeg de kimchi en miso toe. Goed doorroeren. Voeg dan de broccolirijst toe en roer nogmaals goed door. Laat het geheel op een laag vuur goed warm worden (niet te lang want anders laat de broccolirijst te veel vocht los en wordt het papperig).
Bak ondertussen in een andere pan twee eieren in een beetje kokosolie.
Verdeel de broccolirijst over twee borden. Leg het gebakken ei erop en garneer met de nori, het groen van de bosuitjes en verse koriander. Sprenkel de sesamolie erover, bestrooi met sesamzaadjes en dien op.
Tips
Dit gerecht kun je natuurlijk ook met bloemkoolrijst maken.
Liever vegan? Vervang het gebakken ei dan door reepjes gebakken tempeh, gemarineerd in een scheutje sesamolie, tamari en gerookt paprikapoeder.