Deze bloemkool ovenschotel met zalm en mosterdsaus is koolhydraatarm, en leent zich ook goed voor het opmaken van restjes groente. Met een salade erbij is dit een prima avondmaal.
Kook intussen de bloemkool in 8-10 minuten beetgaar. Snijd de zalm in stukjes.
Maak de henneproom volgens dit recept klaar.
Doe de bloemkool in een ovenschaal en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de peperbessen.
Meng de mosterd door de henneproom, en verdeel deze over de ovenschotel. Bestrooi met flink wat geraspte cheddar.
Bak de ovenschoten 15 minuten in de oven.
Serveer deze ovenschotel met zalm met een lekker frisse salade.
Tips
Het recept voor de lactosevrije henneproom vind je hier.
Dit recept leent zich uitermate goed voor het opmaken van restjes groente.
LET OP: heb je een notenallergie of notenintolerantie, gebruik dan geen roze peperbessen. Deze zijn familie van de cashewnoot en kunnen een reactie uitlokken.
Cheddar (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.