Deze lente frittata bevat lekker veel proteïne uit de eieren, kaas en hennepzaad, afgetopt met pittige blauwschimmelkaas. Als groente heb ik, hoe kan het anders in deze tijd van het jaar, aspergers gebruikt, en dat maakt dit een echte lente frittata.
Schil de asperges, snijd ze in niet te kleine stukken, en kook ze in 8-10 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in stukjes. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Snijd de gorgonzola in stukjes.
Kluts de eieren los met de kurkuma, zout en peper, en de rozemarijn.
Verhit wat kokosolie in een ovenbestendige koekenpan. Roerbak de ui en courgette in een paar minuten beetgaar. Voeg de asperges toe en roerbak kort mee.
Schenk het eimengsel erover en laat op halfhoog vuur 5-8 minuten stollen. Verdeel de gorgonzola erover, doe de frittata in de voorverwarmde oven en laat nog een paar minuten bakken tot de frittata gestold is.
Snijd de lente frittata in parten, en bestrooi met het hennepzaad.
Tips
Je kunt voor deze lente frittata in plaats van witte asperges ook kiezen voor groene asperges.
Gorgonzola (en andere harde blauwschimmelkaas) is in principe lactosevrij. Maar check voor de zekerheid de verpakking.