Vandaag maak ik een eiwitrijk chia ontbijtje, met een trucje voor de mensen die niet zo van de glibberige consistentie van chia houden. En je kunt naar hartelust variëren met het fruit!
80grgemengd rood fruitik nam frambozen en bosbessen, plus wat extra voor de topping
2elgehakte amandelen
Zo maak je het
Doe de plantaardige melk, kokosroom, chia plus 2 el kokosrasp, whey poeder (als je dat gebruikt), gemalen vanille en een snuf zout samen met het rode fruit in een hoge kom (houdt wat fruit achter voor garnering). Zet 10 minuten in de koelkast.
Pureer dan de massa met een staafmixer, minstens een halve minuut.
Schep de chia pudding in een afsluitbare pot (ik neem oude jampotjes) en zet het een nachtje in de koelkast.
De volgende ochtend verdeel je de bosvruchten chia pudding over twee mooie glazen of kommetjes.
Garneer met het achtergehouden fruit, en de gehakte amandelen en de nog niet gebruikte kokosrasp (die je eventueel eerst lichtjes roostert in een droge koekenpan).
Tips
Als je de whey achterwege laat of kiest voor plantaardig eiwitpoeder, dan is dit recept geschikt voor vegans.
Wil je iets meer zoet, voeg dan 2 theelepels erythritol toe aan de chia pudding voordat je de mixer erop zet..