Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Keto poffertjes
Con
Heb je een poffertjespan? Dan kun je snel aan de slag met dit recept voor keto poffertjes, die behalve lekker koolhydraatarm natuurlijk ook glutenvrij zijn. Dat wordt ouderwets smullen!
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
15
minuten
min
Gang
Zoete snack
Keuken
Hollands
Porties
2
personen
Koolhydraten
3 kh
Dit heb je nodig
2
eieren
60
ml
kokosmelk
60
ml
Griekse yoghurt
10% vet
20
gr
amandelmeel
1
tl
psylliumvezels
2
tl
kokosmeel
1
tl
wijnsteen bakpoeder
snufje
zout
kokosolie om te bakken
klontje boter en evt. wat poeder erythritol voor de topping
Zo maak je het
Doe de eieren met de kokosmelk en yoghurt in een kom en klop kort met de handmixer door.
Voeg amandelmeel, psyllium, kokosmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en mix nogmaals.
Verhit wat kokosolie in een poffertjespan en vul elk holletje met ongeveer een eetlepel beslag.
Bak de keto poffertjes ongeveer twee minuten, keer ze en laat nog 1 à 2 minuten bakken.
Serveer de keto poffertjes direct met een klontje boter en eventueel wat poeder erythritol.
Tips
Je pan blijft heel als je twee houten satéprikkers gebruikt om de poffertjes te keren.