Er verschijnen af en toe koolhydraatarme recepten met vis op de blog. Dit keer een simpele maar oh zo lekkere omelet met zalm en brie. En die bevat vrijwel geen koolhydraten.
Kluts de eieren los met een scheutje water, de tuinkruiden, kurkuma, en zout en peper.
Snijd de brie in plakjes.
Verhit een theelepel ghee in een koekenpan en giet de helft van het eimengsel erin. Draai de pan rond zodat je een mooie ronde omelet krijgt.
Als de bovenkant bijna gestold is, leg dan de helft van de gerookte zalm plakken en de brie op de omelet en klap 'm dubbel. Laat de omelet nog een paar minuten in de pan liggen, zodat de brie een beetje smelt.
Bak op dezelfde manier de tweede omelet.
Serveer de omelet met zalm met een eenvoudige salade.
Tips
Brie is in principe lactose-arm. Maar check voor de zekerheid de verpakking.
Je kunt in plaats van brie natuurlijk ook camembert of geitenkaas gebruiken. Kies het liefst een kaas die lekker een beetje smelt. Mmm, heerlijk!