Omelet met zalm en brie

Omelet met zalm en brie

Omelet met zalm en brie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Vandaag heb ik een nieuwigheidje, of eigenlijk ook weer niet. Er verschijnt namelijk een koolhydraatarm recept met … vis op de blog. Deze omelet met zalm en brie bevat nauwelijks koolhydraten, en levert een bom aan eiwitten. Lekker als lunch of voor de liefhebbers, als hartig ontbijt.

Waarom vis?

“Huh, vis?”, hoor ik je denken, dit is toch een vegetarische foodblog?

Omelet met gerookte zalm en brie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Dat klopt voor de helft. Of eigenlijk voor ongeveer negen-tiende deel. Want Con-serveert is oorspronkelijk begonnen als pescetarische koolhydraatarme foodblog. Vega plus vis dus. In die beginperiode zijn er dan ook 22 vis-recepten op deze blog verschenen. Maar omdat ik in 2015 zelf stopte met vis eten, kwamen er natuurlijk geen nieuwe vis-recepten bij, en heb ik de blog tot een vegetarische blog omgedoopt.

Ruim vijf jaar lang heb ik lekker vegan / vegetarisch koolhydraatarm gegeten. In totaal leverde dat ruim 350 heerlijke recepten op, da’s niet niks! Maar een recente controle bij de arts wees uit dat mijn bloedwaarden niet optimaal waren, iets waar ik vroeger als kind/puber ook erg veel last van had. Het advies van de arts was om weer vlees en vis te gaan eten. En daar heb ik wel even over na moeten denken.

Omelet met zalm en brie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Vis, vlees en milieu

Iedereen weet inmiddels wel dat het voor het milieu een stuk beter is om vega te eten. Je ecologische voetafdruk is meteen een stuk kleiner (wil je je eigen voetafdruk weten, dan kun je bij het WWF een voetafdruktest doen). Maar mijn eigen gezondheid laat me ook niet koud, en dus heb ik met mezelf en het milieu een compromis gesloten door de beslissing te nemen weer vis te gaan eten. Vlees eten, daar waag ik me persoonlijk liever niet aan.

Een rondvraag op Instagram leerde dat de meeste volgers graag ook visrecepten zien verschijnen, en daarom zal er vanaf heden zo af en toe een koolhydraatarm recept met vis op de blog verschijnen. De meeste recepten zullen echter vegan of vegetarisch blijven.
Ik hoop dat meer mensen daar blij van worden, maar mocht het je om welke reden dan ook tegenstaan, voel je vrij om je als volger / abonnee af te melden. Even goede vriend(inn)en hoor!

Omelet met zalm en brie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Simpel maar lekker

Ik heb het dit keer lekker makkelijk gehouden. O wacht, ik maak eigenlijk nooit moeilijke recepten ha ha. Maar het geheim van dit recept zit ‘m dus in die eenvoud, want man, dit was lekker hoor. Een simpele omelet met kruiden op smaak gebracht, gevuld met gerookte zalm en brie. En dan die laatste, die dan lekker een beetje smelt. Het blijkt een gouden combinatie. Ook zitten er nog eens bijna geen koolhydraten in. Geschikt voor de keto-liefhebbers onder ons dus!

En manlief? Die zat te smullen, en hoopte stiekem dat de fotosessie voor dit recept mislukt was, zodat we dit snel weer zouden moeten eten…


Omelet met zalm en brie

1 KH

Bereidingstijd: 15 minuten

Omelet met zalm en brie recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Je hebt nodig voor 2 personen:

4 eieren
scheutje water
2 tl gemengde tuinkruiden (ik gebruik diepvries)
150 gr gerookte zalm
125 gr brie
1 tl kurkuma
versgemalen zout en peper
2 tl ghee

Zo maak je het:

  1. Kluts de eieren los met een scheutje water, de tuinkruiden, kurkuma, en zout en peper.
  2. Snijd de brie in plakjes.
  3. Verhit een theelepel ghee in een koekenpan en giet de helft van het eimengsel erin. Draai de pan rond zodat je een mooie ronde omelet krijgt.
  4. Als de bovenkant bijna gestold is, leg dan de helft van de gerookte zalm plakken en de brie op de omelet en klap ‘m dubbel. Laat de omelet nog een paar minuten in de pan liggen, zodat de brie een beetje smelt.
  5. Bak op dezelfde manier de tweede omelet.
  6. Serveer de omelet met zalm met een eenvoudige salade.

Tips:

  • Je kunt in plaats van brie natuurlijk ook camembert of geitenkaas gebruiken. Kies het liefst een kaas die lekker een beetje smelt. Mmm, heerlijk!
  • Meer vis recepten vind je hier.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (nog geen stemmen)
Laden...


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.