Lekkere glutenvrije koolhydraatarme koekjes, dat zijn deze amandel carobe koekjes. Als je geen carobe hebt, kun je ook cacaopoeder gebruiken. Heerlijk bij een kop sterke koffie.
Kluts het eier los met de amandelpasta en de yaconsiroop in een beslagkom. Roer vervolgens amandelmeel, kokosmeel, carobepoeder en een snuf zout erdoor.
Rol met vochtige handen balletjes uit het deeg (ik had er acht) en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de balletjes met je vingers plat tot een koekje (niet al te plat anders verbranden ze). Bestrooi de koekjes met de gehakte amandelen en indien gewenst cacao nibs.
Bak de amandel carobe koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. Schakel de oven dan uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de oven met de deur op een kier liggen. Neem dan de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat volledig afkoelen.
Tips
Je kunt de carobepoeder ook vervangen door cacaopoeder.