Amandel carobe koekjes

Amandel carobe koekjes

Amandel carobe koekjes, glutenvrij en koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Ben jij die cookies ook zo zat? Dan bedoel natuurlijk die internet cookies, niet de zalige koolhydraatarme amandel carobe koekjes die ik deze week gebakken heb. Daar kun je toch geen genoeg van krijgen!

Inspiratie opdoen

Als foodblogger ben je altijd op zoek naar inspiratie, en dus surf je het hele wereld wijde web over. Ik wel, in ieder geval. Ik laat me niet snel door een andere taal stoppen, hoewel ik bij Chinees wel afhaak hoor. Bulgaars met dat Cyrillische schrift ook. Maar ik heb grote affiniteit met talen, en vind het gewoon leuk om te weten dat jajka Pools voor eieren is. Kom ik in ieder geval niet om van de honger als ik ooit in Polen kom!

Amandel carobe koekjes, glutenvrij en koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Maar wat een ellende, al die verplichte cookies waar je je elke keer opnieuw doorheen moet worstelen voordat je een blogpost met hopelijk een leuk verhaal en een recept te zien krijgt. Want soms staat er meer reclame dan tekst op zo’n site. En ook dan haak ik af. Het is voor mij een reden dat ik nul reclame op mijn site heb staan. Ik verdien helemaal niks met mijn blog, behalve lieve complimenten van bezoekers die mijn recepten maken. En daar doe ik het voor!

Cookies

De cookies zijn in mei 2018 verplicht geworden (net als een privacyverklaring overigens) in het kader van GDPR (general data protection regulator), in het Nederlands AVG (algemene verordening gegevensbescherming). Als internet bezoeker zijn je rechten hiermee beschermd. Je hebt recht op inzage wat er met je gegevens wordt gedaan, recht op bezwaar en recht op nog meer van dat soort dingen. De site-eigenaar van de site die je bezoekt moet transparantie bieden over hoe hij/zij met jouw gegevens omgaat. En daar komen de cookies om de hoek kijken.

Amandel carobe koekjes, glutenvrij en koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Nu weet ik niet hoe het met jou is, maar ondertussen klik ik gedachteloos al die cookiemeldingen weg. Ik word er tureluurs van. De ene is nog ingewikkelder als de ander. Dat ene regeltje onder in je scherm waar je alleen maar op ja of nee of ok hoeft te klikken, zie ik niet vaak meer voorbij komen. Er komen schermvullende popups met hele opsommingen van zaken die ik al dan niet aan moet vinken. Ik kan er geen chocola van maken. Volgens mij is dat hele cookie gedoe zijn doel ver voorbij geschoten. Maar ja, wie ben ik.

Deze koekjes wil je

Waar ik wél mee uit de voeten kan, zijn recepten voor verantwoorde glutenvrije koekjes. En liefst ook nog koolhydraatarm. En dat is gelukt! De koekjes die ik heb gebakken bestaan uit o.a. amandelmeel en amandelpasta. Vandaar de naam: amandelkoekjes. Ik gebruik geen cacao maar carobe om de koekjes extra smaak te geven. En zo krijg je amandel carobe koekjes. Lekker laag in koolhydraten, zo’n 3 per koekje. Dat valt niet tegen! De koekjes zijn niet krokant, maar juist zacht. In het Engels noemen ze dat “chewy”, maar als je dat letterlijk vertaalt, dan is dat taai. En dat zijn deze koekjes absoluut niet hoor.

Hier komt het recept, vrij van reclame en van ingewikkelde AVG-schermen. Gewoon een makkelijk recept met een smakelijk resultaat. Deze cookies wil je wel!

Amandel carobe koekjes, glutenvrij en koolhydraatarm recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Koolhydraatarme amandel carobe koekjes

Con
Lekkere glutenvrije koolhydraatarme koekjes, dat zijn deze amandel carobe koekjes. Als je geen carobe hebt, kun je ook cacaopoeder gebruiken. Heerlijk bij een kop sterke koffie.
Bereidingstijd 10 minuten
oventijd 12 minuten
Totale tijd 22 minuten
Gang Zoete snack
Keuken Algemeen
Porties 8 koekjes
Koolhydraten 2,5 kh

Dit heb je nodig
  

 • 1 ei
 • 50 gr amandelpasta
 • 25 ml yaconsiroop of ander vloeibaar zoetmiddel
 • 35 gr amandelmeel
 • 20 gr kokosmeel
 • 15 gr carobepoeder
 • snufje zout
 • 2 el gehakte amandelen
 • 1 el cacao nibs optioneel

Zo maak je het
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Kluts het eier los met de amandelpasta en de yaconsiroop in een beslagkom. Roer vervolgens amandelmeel, kokosmeel, carobepoeder en een snuf zout erdoor.
 • Rol met vochtige handen balletjes uit het deeg (ik had er acht) en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Druk de balletjes met je vingers plat tot een koekje (niet al te plat anders verbranden ze). Bestrooi de koekjes met de gehakte amandelen en indien gewenst cacao nibs.
 • Bak de amandel carobe koekjes in ongeveer 10-12 minuten gaar. Schakel de oven dan uit en laat de koekjes nog 5 minuten in de oven met de deur op een kier liggen. Neem dan de koekjes uit de oven en laat ze op de bakplaat volledig afkoelen.

Tips

 • Je kunt de carobepoeder ook vervangen door cacaopoeder.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 1 stemmen. Gemiddeld: 5,00/5)
Laden...


4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *