De welbekende Big Mac in een salade, vegetarisch én koolhydraatarm, met die lekkere dressing ook nog. En vegan als je vegan kaas gebruikt! Ik ga deze salade zeker vaker maken.
Als je een krop ijsbergsla gebruikt, snijd de sla dan eerst in reepjes.
Pel en snipper de rode ui. Verkruimel de tempeh. Snijd de tomaten en de augurken in plakjes, scheur de plakken cheddar kaas in stukjes.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan en roerbak eerst de rode ui een paar minuten (dan smaakt ie minder scherp). Neem uit de pan, voeg indien nodig nog wat kokosolie toe en bak de tempeh kruimels zo’n 5-7 minuten tot ze kleuren. Breng de tempeh op smaak met zout en peper, gerookt paprikapoeder en eventueel chilipoeder.
Verdeel nog in de pan de cheddar over het tempeh mengsel en laat de kaas met het deksel op de pan smelten.
Terwijl de tempeh bakt, maak je de dressing: meng alle ingrediënten simpelweg door elkaar.
Verdeel de sla over twee borden. Verdeel de tomaten, augurken en rode ui erover. Schep dan de gebakken tempeh met cheddar erover. Verdeel de saus in dotjes over de Big Mac salade.
Tips
Cheddar (en andere harde kazen) is in principe lactosevrij.
Deze Big Mac salade maak je vegan als je in plaats van cheddar vegan kaas gebruikt. En vegan mayonaise kiest natuurlijk.