Of het nu ontbijt, lunch of diner tijd is, dat maakt niet uit. Deze shakshuka met rode biet kan altijd. Een voedzaam gerecht van Arabische oorsprong in een kleurige versie. Leuk voor de Paastafel!
Snijd de bietjes in blokjes. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika, wortel en tomaten in blokjes.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan. Roerbak de ui, paprika en wortel in een paar minuten beetgaar. Voeg de bietjes en tomaten toe en laat 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Maak vier kuiltjes in het groentemengsel, breek een ei in elk kuiltje. Zet het vuur middelhoog en doe een deksel op de pan. Laat de eieren zo garen, dit duurt ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van hoe zacht je het eigeel wilt hebben.
Verdeel de shakshuka over twee borden. Verdeel de tahini over de eieren, bestrooi met de granaatappelpitjes en bieslook, en sprenkel de za’atar erover.
Tips
Je kunt de shakshuka met rode biet eten wanneer jij ‘m het lekkerst vindt. Ontbijt, lunch, diner, het kan allemaal.