Bij het kerstdiner hoort een toetje. Met deze koolhydraatarme citroen trifle zet je een feestelijk nagerecht op tafel. Zorg dus dat je plek overhoudt, want dit toetje wil je niet missen!
50grkoekrestjesbijvoorbeeld van de moorkop tompouce (recept zie tips)
scheutjesherryoptioneel
Voor de pudding
130grkokosroomhet dikke romige deel
sap van een halve citroen
2tlchiazaad
1/2tlkurkuma
1/4tlgemalen vanille
1tlpoeder erythritoloptioneel
Voor de fruitlaag
100grbosbessenik nam diepvries
poeder ery voor garnering
Zo maak je het
Verkruimel de koolhydraatarme koekresten grof. Besprenkel ze indien gewenst met een beetje sherry.
Meng ondertussen voor de pudding de kokosroom met het citroensap, Chia en vanille. Voeg indien gewenst de poeder erythritol toe als je het wat zoeter wilt. Zet de pudding minstens 30 minuten in de koelkast, roer na 10 minuten nog een keer door.
Ontdooi ondertussen de bosbessen. Gebruik je verse, hak ze dan tot een grove moes.
Neem twee mooie glazen en maak laagjes: eerst de koeklaag, dan de chiapudding en vervolgens de bosbessen. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
Bestrooi de koolhydraatarme trifle direct voor het opdienen met wat poeder ery.
Tips
Het recept voor de moorkop tompouce waarvan je de koekresten kunt gebruiken voor dit recept, vind je hier.
Wil je liever geen alcohol in je citroen trifle, meng dan de koek met een eetlepel afgekoelde koffie.
In plaats van bosbessen kun je ook ander rood fruit kiezen, bijvoorbeeld frambozen.
Extra feestelijk wordt je koolhydraatarme trifle door nog een laag ongezoete slagroom toe te voegen. Nul koolhydraten extra!