Kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi
Con
Lekker veel eiwitten zitten in deze Indiase kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi. Dit Cypriotische kaasje gaat prima door voor Indiase paneer, die meestal moeilijker te krijgen is.
Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon, snijd grote exemplaren in stukken. Was de spinazie en droog ze (bijvoorbeeld in een slacentrifuge).
Snijd de halloumi in blokjes.
Verhit een klein beetje kokosolie in een hapjespan. Voeg de halloumi stukjes toe en roerbak ze in 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan.
Voeg indien nodig opnieuw wat kokosolie toe aan de hapjespan. Roerbak de ui en oesterzwam in een paar minuten gaar. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee.
Voeg de kokosmelk, tomatenpuree en tamari samen met de kruiden (kurkuma, chilipoeder en garam masala) toe en roer het geheel op halfhoog vuur goed door. Breng pittig op smaak met zout en peper.
Voeg nu de spinazie toe en laat ze iets slinken. Voeg als laatste de kikkererwten en de gebakken halloumi toe, en laat op laag vuur goed doorwarmen.
Verdeel de kikkererwten curry over twee borden en garneer met sesamzaadjes en/of nigella zaadjes.
Tips
Ook lekker met linzen in plaats van kikkererwten.
Kun je lupinebonen krijgen? Die zijn ideaal voor dit gerecht, en bevatten maar weinig koolhydraten.