Kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi

Kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi

Kikkererwtenschotel met oesterzwam, spinazie en halloumi recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Op de site van Con-serveert wordt op de koolhydraten gelet. Maar zo af en toe mag het ook een koolhydraatje meer zijn, meestal als er met peulvruchten gekookt wordt. Zo ook met deze kikkererwten curry met oesterzwam en meer lekkers. Want als vegetariër of veganist grijp je toch soms naar peulvruchten als het om goede plantaardige eiwitbronnen gaat.

Roerbakken op z’n Indiaas

Ik heb eigenlijk altijd wel een paar blikjes met peulvruchten in huis. Het liefst eet ik kikkererwten of linzen. Ik combineer die peulvruchten dan wel met koolhydraatarme ingrediënten. Want linzen én aardappelen, dat vind ik een beetje te veel van het goede. Maar ieder zijn/haar ding natuurlijk. Ik probeer op die manier het aantal koolhydraten nog een beetje te beperken. Zo wordt zo’n gerecht niet koolhydraatarm, maar koolhydraatbeperkt. Of koolhydraatbewust, zo kun je het ook noemen.

Halloumi recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Peulvruchten lenen zich uitermate goed voor de Indiase keuken. En laat ik daar nou gek op zijn!
Vandaag heb ik een kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi voor je gemaakt, met een Indiaas tintje. De halloumi is van oorsprong natuurlijk Cypriotisch, maar kan heel goed doorgaan voor de Indiase paneer kaas, vind ik. En als je dan ook nog Indiase kruiden gebruikt, heb je al snel een Indiase curry in elkaar gedraaid die bomvol met goede eiwitten zit.

Simpel en lekker

Als je me volgt op Instagram, dan weet je dat ik sinds een paar weken een beetje in de lappenmand zit met rugproblemen. Veel puf om te koken heb ik niet, de eerste dagen ging dat sowieso niet. Gelukkig kan manlief als het moet ook in de pannen roeren. Inmiddels ben ik zo ver dat ik weer enigszins in de pannen kan roeren, maar het moet niet te lang duren en vooral niet te ingewikkeld zijn. Nou ja, dat is het koken eigenlijk nooit bij mij. Gelukkig maar!

Kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Deze kikkererwten curry is eigenlijk een kwestie van kaas en groente snijden en vervolgens de hele boel te roerbakken met lekker veel kruiden. Makkelijk!
Ik moet bekennen dat ik door de rugpijn niet heel veel aandacht aan de foto’s heb ik besteed. Maar het ziet er eetbaar uit, en eerlijk gezegd smaakt het nog veel lekkerder dan het eruit ziet!

Kikkererwtenschotel met oesterzwam, spinazie en halloumi recept ~ minder koolhydraten, maximale smaak ~ www.con-serveert.nl

Kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi

Con
Lekker veel eiwitten zitten in deze Indiase kikkererwten curry met oesterzwam, spinazie en halloumi. Dit Cypriotische kaasje gaat prima door voor Indiase paneer, die meestal moeilijker te krijgen is.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Porties 2 personen
Koolhydraten 34 kh

Dit heb je nodig
  

  • 1 blik kikkererwten 400 gr
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 200 gr oesterzwammen
  • 300 gr verse spinazie
  • 200 gr halloumi
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl chilipoeder
  • versgemalen zout en peper
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl tamari
  • sesamzaad en/of nigellazaad, ter garnering
  • kokosolie om te bakken

Zo maak je het
 

  • Spoel de kikkererwten goed af en laat ze uitlekken.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de oesterzwammen schoon, snijd grote exemplaren in stukken. Was de spinazie en droog ze (bijvoorbeeld in een slacentrifuge).
  • Snijd de halloumi in blokjes.
  • Verhit een klein beetje kokosolie in een hapjespan. Voeg de halloumi stukjes toe en roerbak ze in 8-10 minuten tot ze goudbruin zijn. Neem ze uit de pan.
  • Voeg indien nodig opnieuw wat kokosolie toe aan de hapjespan. Roerbak de ui en oesterzwam in een paar minuten gaar. Voeg de laatste minuut de knoflook toe en bak mee.
  • Voeg de kokosmelk, tomatenpuree en tamari samen met de kruiden (kurkuma, chilipoeder en garam masala) toe en roer het geheel op halfhoog vuur goed door. Breng pittig op smaak met zout en peper.
  • Voeg nu de spinazie toe en laat ze iets slinken. Voeg als laatste de kikkererwten en de gebakken halloumi toe, en laat op laag vuur goed doorwarmen.
  • Verdeel de kikkererwten curry over twee borden en garneer met sesamzaadjes en/of nigella zaadjes.

Tips

  • Ook lekker met linzen in plaats van kikkererwten.
  • Kun je lupinebonen krijgen? Die zijn ideaal voor dit gerecht, en bevatten maar weinig koolhydraten.

Smaken verschillen … stem hier op dit recept:
1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren ( 3 stemmen. Gemiddeld: 4,00/5)
Laden...

4 reacties

  1. Janny

    Hi Conny,
    Vanavond dit recept uitgeprobeerd. Was lekker makkelijk en heel smakelijk. Het was wel een beetje moeilijk om tussendoor van de al gebakken stukjes Halloumi af te blijven! Hmmm, zo verrukkelijk…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *