Twee nieuwe ingrediënten in de keuken van Con: jackfruit en konjac rijst, ook wel shirataki genoemd. Het resultaat is een heerlijk koolhydraatarme en vegane jackfruit pilav.
Haal de jackfruit uit de verpakking (giet eventueel af) en meng de stukjes met de olijfolie, 1 tl tamari, kaneel, nootmuskaat, en flink versgemalen zout en peper. Laat 10 minuten marineren.
Snijd ondertussen de ui en paprika in stukjes, de champignons in plakjes, de bosui in ringetjes (houdt wat groen voor garnering achter) en de perzik in schijfjes.
Doe de konjac rijst in een vergiet en spoel 2 à 3 keer heel goed af met koud water.
Verhit wat kokosolie in een hapjespan. Voeg de jackfruit stukjes toe en roerbak ze ongeveer 5 minuten. Voeg dan de ui en paprika toe en roerbak weer 5 minuten.
Voeg nu de champignons toe en roerbak nogmaals een paar minuten.
Voeg de tomatenpuree, de rest van de tamari(2 tl) en sambal toe en roer het geheel goed door. Voeg nu de konjac rijst toe en roer nogmaals. Laat de jackfruit pilav op laag vuur goed doorwarmen.
Voeg als laatste de perzik toe en warm kort mee.
Verdeel de jackfruit pilav over twee borden en garneer met de achtergehouden bosui.
Tips
Eet je vlees? Vervang de jackfruit dan door kipfilet.
Je kunt deze pilav ook met bloemkoolrijst maken in plaats van konjac rijst.