Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Perzik tomaten salade met burrata
Con
Vandaag staat deze kleurrijke perzik tomaten salade met een heerlijk romig burrata kaasje op het menu. Zo tover je gewoon nog een beetje zomer op je bord.
Recept afdrukken
Pin recept
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Italiaans
Porties
2
personen
Koolhydraten
15 kh
Dit heb je nodig
2
burrata kaasjes
1/2
komkommer
8
kerstomaatjes
2
perziken
klein handje bosbessen
50
gr
bio rucola
15
gr
pistache nootjes
2
el
goede olijfolie
scheutje balsamico azijn
versgemalen zout en peper
Zo maak je het
Neem de burrata’s uit de verpakking en laat ze goed uitlekken.
Snijd de (ongeschilde) komkommer in blokjes, de kerstomaatjes in vieren. Snijd de perzik in stukjes. Hak de pistache nootjes grof.
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en zout en peper.
Verdeel de rucola over twee borden. Verdeel de komkommer, kerstomaatjes, perziken en bosbessen erover. Leg de burrata in het midden van het bord.
Sprenkel de dressing en de pistachenoten over de salade en bestrooi de burrata met extra peper.
Tips
Als je geen burrata kunt krijgen, kun je ook een goede buffelmozzarella in stukjes gesneden door de salade doen.